Nemanja Rotar

Drugo izdanje hit knjige o pesniku Miroslavu Miki Antiću

Drugo izdanje hit knjige o pesniku Miroslavu Miki Antiću

Nedavno se u knjižarama pojavilo drugo izdanje romansirane biografije “Sutradan posle detinjstva” o pesniku Miroslavu Miki Antiću. Nesmanjeno interesovanje čitalačke publike za ovu knjigu ne jenjava od njenog premijernog pojavljivanja u oktobru prošle godine. Nakon mnogobrojnih književnih susreta i promocija širom Srbije, o ovom naslovu govoriće se i na 4. Beogradskom festival evropske književnosti. To će biti i prilika za ponovni susret Beograđana sa knjigom o Miki Antiću. O kvalitetu ovog dela govore kritičari Sanja Domazet i Dobrivoje Stanojević:

“Skoro nismo imali u srpskoj prozi ovako suptilnu i lepu biografiju jednog pesnika, koju piše neko ko mu je blizak i po srodstvu i po vokaciji i po senzibilitetu… Rotar se prosto ogrnuo banatom, zaronio u uspomene i napisao da “nigde na svetu nema ovakvih nebesa kad se na putu ka večnosti slučajno zakače za toranj pa padnu. Evo knjige gde su pomešana putovanja, ljubavi, stranstvovanja, dopisne karte koje je Antić tako voleo da piše, vozovi, rastanci i fotografije, crno-bele, naravno, sa kojih nam se pesnik smeši i onda kada mu je lice ozbiljno. Jer Miroslav Antić je doslovno umro sa pozlatom na rukama. Želeo je da naslika još jedan suncokret. Ta pozlata ostaje na rukama čitalaca ove knjige”.

“Delo Nemanje Rotara jedna je od retkih knjiga takozvanog pitagorejskog žanra. Mešavina žanrova, fikcionalnih i dokumentarnih formi daje knjizi nesvakidašnju trajnu autentičnost”.